Samsung heeft haar goedkoopste telefoon van dit jaar uit de doeken gedaan: de Samsung Galaxy J6. Hij ligt vanaf volgende maand bij ons in de schappen en heeft een adviesprijs van 269 euro. Het toestel heeft onder meer een Infinity Display en draait op de nieuwste Android-versie.

Samsung is de grootste smartphoneproducent ter wereld en is dan ook in alle prijsklasse goed vertegenwoordigd. Aan de bovenkant vinden we de Galaxy S- en Galaxy Note-serie, in het middensegment de Galaxy A-reeks en daaronder de Galaxy J-reeks. In de laatste categorie verschenen afgelopen jaar de Samsung Galaxy J7 (2017), Samsung Galaxy J5 (2017) en Samsung Galaxy J3 (2017).

De Galaxy J krijgt een opvolger in de vorm van de Samsung Galaxy J6. Net als afgelopen jaar beschikt deze over een metalen behuizing, maar voor het eerst heeft hij een groot en slank scherm. Dat zagen we voorheen alleen bij de allerduurste en premium mid-range telefoons van de Koreanen. Het Infinity Display maakt nu dus zijn opwachting in de meest betaalbare categorie van Samsung.

Dit is de Samsung Galaxy J6

De Samsung Galaxy J6 heeft een AMOLED-display dat nagenoeg heel de voorzijde beslaat. Alleen aan de onder- en bovenkant vinden we een dunne, zwarte balk. Door dit slanke design is de Home-knop verdwenen en vinden we de vingerafdrukscanner voortaan achterop. De Exynos 7870 chipset is ontworpen door niemand minder dan Samsung zelf. Deze heeft een kloksnelheid van 1,6 GHz en bestaat uit acht kernen.

Gezien het prijskaartje heeft Samsung één 13-megapixelcamera aan de achterkant geplaatst. Naast fase-detectie autofocus (PDAF) beschikt deze onder meer over een f/1.9 grote lensopening. Selfies schiet je met een 8-megapixelcamera. De batterij heeft een vermogen van 3000 mAh, die volgens Samsung de hele dag meegaat op een lading. Met NFC reken je snel en eenvoudig je boodschappen af in de supermarkt.

Wat betreft software en updates ben je aan het juiste adres bij de Samsung Galaxy J6. Hij draait van meet af aan op Android 8.0 Oreo. Daarnaast belooft Samsung ieder kwartaal beveiligingsupdates uit te rollen. Hoogstwaarschijnlijk krijgt het toestel ook ten minste één grote Android-update. Dat betekent dat Samsung vroeg of laat Android P uitrolt naar deze betaalbare middenklasser.

Specificaties Samsung Galaxy J6
  • 5,6 inch groot Super AMOLED Infinity Display met een resolutie van 1480 bij 720 pixels en 18,5:9 verhouding
  • 1,6 GHz krachtige Exynos 7870 processor (octa-core) met Mali-T830 GPU
  • 3 GB werkgeheugen aangevuld met 32 GB interne opslag, uitbreidbaar tot 256 GB
  • 13-megapixelcamera met enkele LED-flash aan de achterkant, single 8-megapixelcamera aan de voorzijde
  • Draait op Android 8.0 Oreo met Samsung Experience 9.0 interface
Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy J6 ligt vanaf volgende maand in ons land in de winkel. Bij sommige retailers kun je het toestel nu al bestellen. Er hangt een prijskaartje van 269 euro aan. Hij is verkrijgbaar in de kleuren zwart, goud en lavendel.

Bron: GSMinfo.nl