Vorige maand werd de Nokia X6 al voorzichtig even tentoongesteld tijdens een evenement in China, maar nu is het toestel dan ook echt officieel gelanceerd. De midranger ziet er strak uit en is het eerste toestel van HMD Global met een notch.

Eerste HMD Global toestel met notch

De Nokia X6 is dus tot de notch-samenleving toegetreden met zijn 5,8 inch FHD+ display, maar het toestel heeft daar natuurlijk niet even geavanceerde sensoren zitten als het originele notch toestel: de iPhone X. Dat had ook niemand verwacht van de midranger, welke er toch behoorlijk premium uitziet met zijn bijna geheel glazen behuizing en aluminium zijkanten. Het display heeft naast de notch verder een beeldverhouding van 19:9 en wordt beschermd door Corning Gorilla Glass 3.

Drie verschillende varianten

Onder de motorkap vinden we een 1.8GHz Snapdragon 636 processor in combinatie met 4GB of 6GB opslagruimte. Er zijn drie verschillende opslagcombinaties, waarvan de eerste 4GB RAM  met 32GB opslagruimte is. Als je voor wat meer opslagruimte wilt gaan, is er ook nog een model met 4GB RAM en 64GB opslagruimte. De duurste versie komt met 6GB RAM en 64GB opslagruimte.

Dubbele camera en Android Oreo

Om foto’s te maken heeft de Nokia X6 aan de achterkant een dubbele camera met een 16 megapixel en 5 megapixel lens. Aan de voorkant is er weer een 16 megapixel camera voor al je sprankelende selfies. Verder komt het toestel met en 3.060mAh batterij, VoLTE ondersteuning en draait hij meteen op Android 8.1 Oreo.

Nokia X6 eerst in China

De Nokia X6 is vanaf 21 mei daadwerkelijk beschikbaar, maar helaas voorlopig nog alleen in China. Daar kost het goedkoopste model omgerekend zo’n 174 euro. De kans is echter groot dat de prijs hoger wordt, mocht hij ook naar Europa komen.

Bron: allaboutphones.nl