Als je aan het wachten bent op de Samsung Galaxy Note 9 of zelfs al op de Galaxy S10, hebben we goed nieuws voor je. Het ziet ernaar uit dat de smartphonemaker de toestellen eerder gaat uitbrengen dan we gewend zijn. De eerdere release zou te maken hebben met een paar verschillende redenen.

Klap opvangen Galaxy S9

De eerste reden zou te maken hebben met het succes, of gebrek daaraan, van de Galaxy S9 toestellen. Hoewel het mooie en geavanceerde toestellen zijn, blijven de daadwerkelijke verkoopcijfers achter bij de verwachtingen. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de smartphones er vrijwel hetzelfde uitzien als hun voorgangers, de Galaxy S8 handsets. Samsung zou de klap willen opvangen door eerder te komen met de Note 9. Dit zou doorwerken op de Galaxy S10, welke we vroeg  2019 zouden kunnen verwachten.

Nieuwe iPhones voor zijn

Een andere reden waarom Samsung al eerder zou komen met de Note 9, zou te maken hebben met de komst van Apple’s nieuwe iPhones aan het einde van het jaar.  Het is nooit echt handig om rond dezelfde periode dan ook een toestel uit te brengen. Samsung zou de Note 9 meer kans willen geven door hem ruim voor de lancering van de iPhones uit te brengen.

Galaxy S10 tijdens CES 2019

Een hint dat we al eerder de Note 9 kunnen verwachten, komt ook uit de hoek van de display leveranciers. De leveranciers zouden twee maanden eerder dan bij de Note 8 zijn begonnen met de productie van de displays, wat zou kunnen betekenen dat de smartphone mogelijk al in augustus in de winkel zou kunnen liggen. Over de Samsung Galaxy S10 wordt gefluisterd dat hij tijdens CES 2019 in januari al onthuld zou kunnen worden.

MWC 2019 voor opvouwbare smartphone?

Samsung is, zoals we weten, ook al een tijdje bezig met een opvouwbaar toestel. Verwacht wordt dat de productie van de bijbehorende flexibele  schermen in november wordt gestart. Dat zou betekenen dat toestellen mogelijk klaar zouden kunnen zijn voor MWC 2019 in februari. Dit zou ook een reden kunnen zijn dat Samsung de S10 al vroeg in 2019 uitbrengt, zodat de toestellen elkaars spotlight niet stelen.

Bron: allaboutphones.nl